Share
Har du styr på ferieplan for din foretrukne DOT fabrik?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Har du problemer med at læse nyhedsbrevet? Læs det i din browser
Korrosionsbeskyttelse kender ingen grænser
En af de mange fordele ved at have lokationer i alle tre skandinaviske lande er, at vi kan hjælpe vores kunder på tværs af landegrænser. I Hudiksvall på den svenske østkyst ligger den mere end 140 år gamle smedevirksomhed Sjölins Smide AB. Alle i området kender Sjölins og størstedelen af de 100 medarbejdere er bosiddende lokalt. Virksomhedens konstruktioner er installeret fra nord til syd i Sverige, og et af specialerne er produktion af gangbroer i stål. Den seneste omfangsrige opgave for Sjölins Smide AB indebærer konstruktion af 31 gangbroer og korrosionsbeskyttelsen skal udføres af DOT.

Der er 1240 kilometer fra Hudiksvall til fabrikken i Fasterholt. En afstand, der selv for køreglade chauffører, må betegnes som værende udover det sædvanlige. Gangbroernes konstruktion betyder dog, at den eneste varmforzinkningsgryde i Norden som kan klare opgaven, er den 15 meter lange gryde i Fasterholt. Derfor fragtes der i øjeblikket 100 ton stål over den svensk-danske grænse, så arbejdet kan holdes lokalt i Norden.

Kvalitet, tillid og nærhed vægtes højt af Sjölins Smide AB, når de skal vælge leverandør. Vi er glade for at kunne opfylde alle parametre, selv når korrosionsbeskyttelsen udføres på tværs af landegrænser. Snart begynder opsætningen af de 31 gangbroer, optimalt korrosionsbeskyttet og klar til at modstå Sveriges foranderlige vind og vejr.

Medarbejdertrivsel fremfor alt
Vi lægger stor vægt på et sundt og inspirerende arbejdsmiljø, som giver vores medarbejdere de bedste forudsætninger for at trives. Derfor har vi også sagt ja til at deltage i forskningsprojektet ”Mental sundhed i produktionsvirksomheder”.

Projektet er iværksat af Arbejdsmedicin på Regionshospitalet Gødstrup, og DOT i Fasterholt er en af fem udvalgte virksomheder i Region Midtjylland. Formålet med forskningsprojektet er at skabe bedre trivsel blandt medarbejdere og ledere, og alle produktionsmedarbejdere kan frivilligt og anonymt vælge at deltage. Kun forskergruppen på Arbejdsmedicin har adgang til besvarelserne.

I forbindelse med projektet skal vores linjeledere i produktionen deltage i et omfattende kursusforløb med fokus på ledelse og mental sundhed, herunder stressforebyggelse, kommunikation og konflikthåndtering. Kurset forestås af arbejdsmiljøforskerne fra Gødstrup, og vores ledere vil blandt andet blive udstyret med viden og redskaber om sammenhængen mellem deres handlinger og medarbejdernes reaktioner. Fem gange under forløbet skal medarbejderne udfylde spørgeskemaer og deltage i interviews, så forskerne fra Arbejdsmedicin kan følge effekten af kursusforløbet og indhente viden til forskningsprojektet.

Vi er nu godt i gang med ”Mental sundhed i produktionsvirksomheder”, som strækker sig helt ind i andet kvartal af 2025. Opbakningen til at deltage er stor, og forskergruppen har modtaget de første besvarelser. Vi betragter projektet som en unik mulighed for at forbedre trivslen og sætte en tyk streg under, at vi vil leve op til vores sociale forpligtelser.

Rejsen fortsætter med ny ejer
Efter 16 års ejerskab siger Jysk-Fynsk Kapital nu farvel til DOT A/S. Det har været en fantastisk vækstrejse, som har bragt os frem til en markedsledende position i Norden. Vi sender en stor tak til Jysk-Fynsk Kapital for et fremragende partnerskab gennem årene.

Samtidig kan vi byde velkommen til vores nye ejer Kirk Kapital. Vi er glade og stolte over at have fået en danskforankret partner med stærke familieværdier, som ønsker at styrke vores virksomhed yderligere. Det fremtidige ejerskab stemmer godt overens med vores værdier og engagement i at udvikle en bæredygtig virksomhed samt sikre DOT A/S og medarbejdernes fremtid.

Ledelsen hos DOT A/S fortsætter som hidtil, og sammen med alle vores dedikerede kolleger i Danmark, Sverige og Norge vil vi fortsat arbejde hårdt for at gøre os fortjent til kundernes tillid. Vi ønsker ubetinget at være Nordens førende og foretrukne full-service partner indenfor overfladebehandling og korrosionsbeskyttelse af stål. Altid i højeste kvalitet. Altid med kunden i centrum.

Nyt effektivt grydeskift
I påskeugen gennemførte vi endnu et succesfuldt grydeskift. Denne gang på vores norske fabrik DOT DuoZink. Når vi fortsætter med at opgradere de skandinaviske produktionsfaciliteter er det for at garantere en høj ensartet kvalitet af varmforzinkningen og tilføre fabrikkerne ny effektiv produktionsteknologi.
Grydeskiftet var i den grad et fælles norsk-dansk projekt, da flere medarbejdere fra Danmark havde taget turen til Stokke for at hjælpe til. Som altid var opgaven minutiøst planlagt, og alle stod klar fredag før påske kl. 12.00.

Varmforzinkningsgryden i Stokke er over 10 meter lang og indeholder 250 ton flydende zink. Når den gamle gryde skal tømmes, har vi forskellige metoder at gøre brug af, alt afhængig af lokationen. I Stokke var det hensigtsmæssigt at pumpe størstedelen af zinken over i tre store lagertanke, som udover at holde zinken flydende også er en energibesparende løsning. Det kommer til udtryk, når den nye gryde idriftsættes. I stedet for at bruge en uge på at varme zinken op til 450 grader igen, kunne vi med lagertankene i Stokke gøre det på kun 3 dage! På den måde blev der sparet en masse smeltevarme, og vi var produktionsdygtige på rekordtid. Et så
veludført grydeskift kan kun lade sig gøre takket være engagerede kompetente medarbejdere og trofaste leverandører.

Installationen af den nye varmforzinkningsgryde hos DOT DuoZink er helt i tråd med vores strategi om at løfte kvaliteten af vores kunders produkter gennem fremtidssikrede løsninger. Uanset hvilken DOT-lokation i Norden man vælger, skal kundeoplevelsen og kvaliteten af slutproduktet være den samme.

Både i Danmark og Sverige deltog vi i FodboldtrøjeFredag for at støtte op om Børnecancerfondens arbejde. Der var stor opbakning til en anderledes arbejdsdag i den gode sags tjeneste. Fredagen var præget af særdeles godt humør og friske bemærkninger om kollegernes fodboldtrøjer og klubmæssige tilhørsforhold. I begge lande donerede vi 20.000 kroner til Børnecancerfondens uvurderlige indsats for kræftramte børn og deres familier.

Sommer og ferietid på vej

Kalenderen lyver ikke. Snart er det igen sommerferietid. Uanset om programmet står på hjemlig hygge, rejser til eksotiske feriemål eller udflugter med familien, skal vi have de sidste arbejdsopgaver afviklet, inden vi kan nyde en forhåbentlig solrig sommerferie.Derfor får du her åbningstiderne for alle vores fabrikker i sommeren 2024.

GO´ SOMMER TIL ALLE.


Grillsæsonen er for alvor gået i gang. Det kan både duftes og ses rundtomkring i landet, men så sandelig også ude hos de My DOT-brugere, som har fået overrakt en Morsø gasgrill. Med onlinebooking kan der nemlig grilles på livet løs efter 60 bookede afhentningsdage. Den praktiske Morsø Forno Gas Piccolo kan ende hos din virksomhed, hvis også I benytter My DOT til booking af varmforzinkning, maling og andre former for korrosionsbeskyttelse. Her ses Prowelding i Herning i fuld gang med en lækker omgang fyraftensgrill.

Du kan tilmelde dig My DOT her.

Vi har de seneste måneder haft massevis af besøg på de nordiske fabrikker. Vi sætter stor pris på de mange netværksgrupper, erhvervsskoler og selvfølgelig trofaste kunder, som har lyst til at høre mere om vores virksomhed. Et besøg hos DOT kan have mange forskellige formål. I begyndelsen af foråret havde vi besøg af studerende fra Coventry University under IBA Erhvervsakademi Kolding, som viste stor interesse for vores arbejde med den grønne omstilling, verdensmålene, og fremadrettet kunne bruge besøget som inspiration i undervisningen.

I slutningen af maj måned var Køge-fabrikken vært for Dansk Stålinstitut, som havde inviteret til ”Lær om varmforzinkning”. Der var flot tilslutning fra DSI´s medlemmer, og 30 rådgivende ingeniører fra Sjælland fik ny viden om blandt andet valg af stål, konstruktionsudformning og kvalitetskrav.

I foråret har vi også afholdt møde for Nordic Galvanizers, den fælles nordiske brancheforening for varmforzinkningsvirksomheder. I foreningen samarbejder vi blandt andet om forskning og teknisk udvikling, behandling af fælles europæiske regler, tiltag på miljøområdet og uddannelse af fremtidens medarbejdere. Virksomheder fra alle fem nordiske lande er repræsenteret i brancheforeningen. At vi kan samles i et fælles vidensbaseret forum giver kunderne tryghed om fælles retningslinjer, selvom vi på overfladen er konkurrenter.

Hvis du og din virksomhed eller organisation har lyst til at besøge en af vores fabrikker, kan du kontakte os her.

Positive tendenser for zinkkursen
Efter et første kvartal, hvor vi var vidne til et presset zinkmarked, har andet kvartal indtil videre budt på markant mere positive tendenser. Zink handles i skrivende stund cirka 12 procent højere sammenlignet med begyndelsen af året – og cirka 21 procent højere i forhold til starten på andet kvartal, orienterer Lars Tragstrup, Vice President i Commodity Sales hos Jyske Bank. Det er et generelt bedre globalt makrobillede, som har været med til at løfte stemningen i markedet, kombineret med fremgang i industrien og muligheden for nye rentenedsættelser blandt de største centralbanker. Det forventes at den europæiske centralbank, ECB, sænker renten flere gange i den resterende del af 2024, og at den amerikanske centralbank, FED, vil følge efter – formentlig med den første rentenedsættelse i november måned.

De mere positive vinde omkring den globale økonomiske udvikling har været en understøttende faktor for zinkefterspørgslen, særligt i Europa og USA. Tilmed har den kinesiske efterspørgsel været stabil, selvom nøgletallene herfra dog har været mere blandede. Den stigende aktivitet udenfor Kina aflæses i LME-lagrene, som siden starten af marts har været svagt sivende. Omvendt har de kinesiske lagre gennem årets første måneder været stigende, men ser nu ud til at være tæt på toppen.

Hvis man kaster et blik på den spekulative positionering i markedet, er det værd at notere sig, at Investment Funds i løbet af de seneste tre måneder har øget deres lange positioner betragteligt – og til det aktuelt højeste niveau siden juli måned 2022. Disse investorers ageren har således også været en understøttende faktor for zinkprisen, beretter Lars Tragstrup fra Jyske Bank.

DOT A/S
Grønlundvej 81-83
7330 Brande
Denmark
Linkedin

Email Marketing by ActiveCampaign