Share
Sommerferieplan - Opbakning til fremtidens håndværkere
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Har du problemer med at læse nyhedsbrevet? Læs det i din browser
Stolthed over grøn prisnominering
Torsdag den 1. juni blev vinderen af Green Power Prisen 2023 kåret. Prisuddelingen fandt sted i Bella Arena i København i forbindelse med Green Power Denmarks Topmøde. DOT var nomineret sammen HySynergy og GreenLab Skive. Prisen gik til HySynergy, men vi er stadig yderst stolte over at være nomineret i så flot selskab.

Vi blev nomineret for vores deltagelse på Flex Platformen. IT-løsningen fra Energi Danmark og IBM overvåger belastningen på elnettet og får de tilknyttede virksomheder til at skrue ned for el-forbruget, når behovet for strøm er størst. DOT-fabrikken i Vildbjerg blev koblet på platformen som den første danske produktionsvirksomhed. Og det med stor succes. Ofte bidrager fabrikkens varmforzinkningsgryde med energi til nærområdet flere gange om dagen.

Deltagelsen på Flex Platformen har været en yderst lærerig proces, og vi gjort os værdifulde erfaringer, som vi kan vi bruge i den videre færd mod den grønne omstilling. Vi har store miljøambitioner for alle tolv DOT-fabrikker, og vi er blevet bekræftet i, at vi kan gøre en forskel ved at bidrage aktivt. Samtidig håber vi, at vi kan inspirere andre produktionsvirksomheder til at omfavne lignende tiltag.

Edvard blev helt elektrisk
Hver uge kører DOT-lastbilerne flere tusinde kilometer. Transport er en vital del af vores serviceydelser, og chaufførerne og logistikteamet scorer altid topkarakterer i tilfredshedsundersøgelserne. De stigende krav til den nordiske transportsektor i forhold til den grønne omstilling er en stor og omkostningstung udfordring. Der er ingen nemme genveje, men vi er fortrøstningsfulde og forsøger at finde konstruktive løsninger. En elektrificering af vognparken engang i fremtiden, udforsker vi allerede nu.

Vi har netop haft en hundrede procent elektrisk Volvo FM-lastbil fra Skifter Lastbil A/S på prøve. Vores faste chauffør, Edvard Berthelsen, som til daglig kører i Østjylland og Aarhus-området, blev ”testkører” for en uge. Det var med en vis spænding, at den tonstunge trailer fyldt med gods, blev koblet på el-lastbilen, men kørslen forløb ganske problemfrit. Tilbagemeldingerne fra Edvard har i det hele taget været positive.

”Det er nærmest den mest behagelige lastbil, jeg nogensinde har kørt. Den kører jævnt hele tiden, og man mærker intet til gearskiftet. Den dag jeg kørte længst, kom jeg op på 288 kilometer uden at lade op – og det var med fuldt læs. Der var så til gengæld mange stop i centrum af Aarhus, og det er uden tvivl i bykørsel, at el-lastbilen har sin force. På de lange lige stræk på landevej og motorvej er det nødvendigt at lade op undervejs. Det tager cirka 40 minutter før man kan komme videre, så det skal der selvfølgelig tages højde for i planlægningen”, siger vores testkører Edvard Berthelsen. Tak til Skifter Lastbil A/S i Herning for prøveturen.

Åben by i Fasterholt
I Fasterholt er der under 400 indbyggere, og alligevel har tre store virksomheder hovedkvarter og produktionsfaciliteter i byen. Sammen med kildevandsproducenten Aqua d´Or Mineral Water og Fasterholt Maskinfabrik inviterede DOT i Fasterholt til Åben By lørdag d. 13. maj. Vi ville give byens borgere et bedre indblik i, hvad vi laver i det daglige, og hvordan vi bor på de tre fabrikker.

I fantastisk vejr bød vi velkommen indenfor på vores fabrik på Grønlundvej. Der var rundvisning hver time, forfriskninger, hoppeborg, konkurrencer og børnene spillede fodbold med FC Midtjylland-maskotten Lupus. I løbet af dagen havde vi besøg af over 300 mennesker, som havde masser af interessante spørgsmål til vores arbejde.

Flere små butikker og institutioner i Fasterholt valgte også at holde ekstraordinært åbent på dagen, og den lokale opbakning var overvældende. Vi håber med tiden at kunne lave lignende arrangementer for offentligheden på andre DOT-lokationer.

Du er hermed inviteret
Døren står altid åben på vores fabrikker. Alle med interesse for varmforzinkning og overfladebehandling er velkomne, og vi har ofte besøg af virksomheder, erhvervsskoler og interesseorganisationer. Vores gæster bliver altid sat grundigt ind i processerne bag varmforzinkning. Vi giver råd om konstruktionsudformning, korrekt valg af stål, og hvordan emnerne forberedes optimalt til overfladebehandlingen.

Der er også mulighed for at lave specialarrangementer for dig og dine kolleger. I foråret har vi blandt andet haft besøg af Ringstedvirksomheden Altana, en af Sjællands store altanproducenter, som havde 40 medarbejdere med til inspirationsdag på DOT-fabrikken i Køge. Altana lånte vores lokaler både morgen og eftermiddag til at holde møder med deres montageteams, og sidst på formiddagen var der to timers rundvisning med showdyp ved varmforzinkningsgryden, og pølsevognen stod herefter klar. En anderledes dag, hvor Altana fik et dybdegående indblik i vores arbejdsprocesser til gavn for det fremtidige samarbejde.

Har du og dine kolleger lyst til at besøge en af vores fabrikker, kan du kontakte os her og høre nærmere om mulighederne. Kig forbi. Du er hermed inviteret.

Første industrioperatør under uddannelse

Udvikling af medarbejdere er højt på dagsordenen hos DOT. Vi ønsker at dygtiggøre og højne kompetencerne hos alle vores ansatte. Det er en af grundene til at vores produktionsmedarbejder Martin Bakman fra fabrikken i Vildbjerg, netop er begyndt på uddannelsen til industrioperatør. Som den første medarbejder i DOT-regi.

Der findes ingen målrettet faguddannelse inden for varmforzinkning, men industrioperatøruddannelsen favner en række procesmæssige værktøjer, som vi forventer kan være nyttige i vores produktionsapparat. Vi ser spændt frem mod at Martin vender tilbage med nye erfaringer og input.

Vi er afhængige af kompetente medarbejdere i alle afdelinger, men vi er også afhængige af glade og tilfredse medarbejdere. Vi véd, at uddannelse og videreuddannelse kan være med til at højne arbejdsglæden. Fastholdelse af medarbejdere, faglærte som ufaglærte, er et vigtigt parameter i den fortsatte udvikling af vores fabrikker, og et vigtigt element i at hæve niveauet hos hver enkelt medarbejder. Dette har også betydning for at kunne tiltrække nye dygtige kolleger og fortsat øge kvaliteten af vores arbejde til gavn for kunderne.

Vi støtter fremtidens håndværkere

Et unikt tiltag for at fremme lysten til en uddannelse inden for håndværksfagene. Det er kernen i arbejdet i Interesseforeningen for Håndværkerfaget, som blev stiftet i Langeskov på Fyn i marts 2022. Initiativet har tiltrukket sig stor opmærksomhed og har flere gange været på dansk tv. Foreningen vil skabe interesse og motivere unge mennesker - allerede fra folkeskolealderen - til at tage en håndværksorienteret uddannelse og sikre fremtidens arbejdskraft inden for fagene.

En række frivillige mentorer hjælper med at guide og undervise de unge i brugen af værktøj, og foreningen har fået lokaler stillet gratis til rådighed af Peter Hermansen, stifter af EXOdraft i Langeskov. Lokalerne rummer værksted til arbejde i træ og metal, og pengedonationer har sikret en veludstyret maskin- og værktøjspark.

Som virksomhed har DOT valgt at støtte det gode initiativ. Derfor har vi blandt andet doneret galvanisering af diverse konstruktioner, inviteret på virksomhedsbesøg og vi vil løbende tilbyde sparring om varmforzinkning og overfladebehandling.

Et af de store ønsker fra foreningen var at få galvaniseret deres logo, som er designet af de unge selv – og som blandt andet er blevet fremvist som skitse i morgen-tv. Det klarede vi selvfølgelig på fabrikken i Ferritslev, og der var stor glæde, da det færdige galvaniserede resultat blev overrakt i Langeskov.

Fantastisk modtagelse i Jönköping
Det er nu lidt over tre måneder siden, at vi fik lov til at overtage familievirksomheden Haga Galvanisering AB i Jönköping, og overgangen er gået lige efter bogen. Vi har fået en fantastisk velkomst af kunderne, vi er blevet taget godt imod i lokalområdet, og alle medarbejdere har straks fået os til at føle os hjemme. TAK.

Der er naturligvis mange praktiske gøremål, når to virksomheder skal blive til en. Fra indkøring af fælles IT-systemer til planlægning af logistik og fordeling af gods. Da vi på fabrikken i Jönköping nu kan tilbyde alle vores full-service ydelser - inklusive onlinebooking med My DOT, skal der også implementeres nye arbejdsgange. Alt er blevet iværksat og gennemført med stor entusiasme. Vi er begejstrede for vores nye lokation i det sydlige Sverige, vores mange nye kolleger og trofaste kunder.

Til orientering står DOT som afsender på officielle dokumenter, tilbud og lignende. Det samme gør sig gældende ved fremsendelse af mails.

Sommeren nærmer sig
Lige pludselig er der gået et år, og sommeren er igen over os. Ferietiden nærmer sig, og vi krydser fingre for masser af solskinsdage til afslapning, ferieture og grillaftener. Før sommeren kan nydes i fulde drag, skal der være styr på de sidste arbejdsopgaver inden ferien. Derfor får du her åbningstiderne for alle tolv fabrikker i sommeren 2023.

GO´SOMMER.

Zink under pres
Industrimetallerne har i andet kvartal været udsat for et betydeligt prispres og zink er ingen undtagelse. Siden kursen nåede sit topniveau i april 2022, er zinkprisen næsten halveret. De seneste måneders kursfald afspejler en udfordret vestlig efterspørgsel. Samtidig har det kinesiske marked skuffet på nøgletalsfronten, hvor et fald i Kinas vækstmomentum har skabt bekymring, beretter Lars Tragstrup, Vice President i Commodity Sales hos Jyske Bank.

Flere analytikere har nedjusteret forventningerne til zinkprisen og forudser nu et overskud på den samlede forsyningsbalance for både i år og 2024/25. Der er dog stadig analytikere som samlet ser ind i et underskud for 2023 af flere årsager. De faldende energipriser har igen gjort den europæiske zinkproduktionen gunstig. Derudover har der været en bedre udnyttelse af ledig kapacitet i Kina, og importefterspørgslen fra det kinesiske marked, har nærmest været ikke-eksisterende.

Et generelt opadgående pres på ”treatment charges” (gebyret, smeltere tjener på at omdanne minekoncentrat til zink) har ligeledes øget incitamentet til at producere mere. Selvom de globale LME-zinklagre har været svagt stigende siden februar, ligger de stadig på historisk lave niveauer, og ikke mindst betydeligt under femårs-gennemsnittet. Det gør markedet mere sårbart overfor pludseligt opståede produktionsafbrydelser.

Zinkproduktion i Europa har været begunstiget af massive fald i gasprisen på grund af en relativt mild vinter, større LNG-import end forventet og et pæn fald i efterspørgslen. Gaslagrene skal nu genopbygges til den kommende vinter, og det er endnu uvist, hvordan gasprisen vil udvikle sig, og hvor meget energi, der vil være til rådighed for den tunge industri. Dette kan også påvirke zinkproduktionen, slutter Lars Tragstrup fra Jyske Bank.

DOT A/S
Grønlundvej 81-83
7330 Brande
Denmark
Linkedin

Email Marketing by ActiveCampaign