Share
Skal vi sætte kulør på dit næste projekt?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Har du problemer med at læse nyhedsbrevet? Læs det i din browser
Konvertering fra gas til el i Fasterholt
Vi fortsætter med at opgradere produktionsfaciliteterne på vores fabrikker. Efter to succesfulde grydeskift på kun tre uger i henholdsvis Halmstad og Lysekil, var turen i december måned kommet til Fasterholt, som er hjemsted for vores største varmforzinkningsgryde. Opgraderingen er endnu et vigtigt skridt i udfasningen af naturgas til fordel for strøm som primær energikilde. Vi har set meget frem til grydeskiftet og konverteringen indfrier vores forventninger. Siden den nye varmforzinkningsgryde blev idriftsat, er CO2-udledningen fra denne proces reduceret med næsten 40 procent.

Det er altid en stor opgave at skifte varmforzinkningsgryde. Især når den er 15 meter lang og indeholder mere end 700 ton flydende zink. Mens den nye gryde blev fragtet til Fasterholt med specialtransport, pumpede vi al zink ud af den gamle, hvorefter den blev løftet ud af fire baksetårne. Selvom vi har stor erfaring i grydeskift, er det altid en operation som kræver minutiøs forberedelse, men også i Fasterholt gik alt op i en højere enhed. Straks i det nye år var den nye topmoderne el-gryde installeret og der kunne igen udføres varmforzinkning ved 450 grader.

Skiftet fra gas til elforsyning på vores største varmforzinkningsfabrik er en fremtidssikret løsning og en del af vores vej mod den grønne omstilling. Med den nye energieffektive gryde kan vi samtidig løfte kvaliteten af vores kunders produkter yderligere. Tak til alle vores engagerede medarbejdere som hjalp til og sørgede for et succesfuldt og elektrificerende grydeskift.

Full-service til Docks i Malmø
Snart ser et nyt markant byggeri dagens lys på havnen i Malmø. På præcis samme sted som Kockumskranen var placeret, havnens markante vartegn frem til 2002, bliver der nu bygget et nyt kendemærke for området. Docks er et unikt boligbyggeri, som allerede er blevet flittigt omtalt på grund af den iøjnefaldende arkitektur, tegnet af arkitektfirmaet FOJAB. De to tårne på henholdsvis 26 og 18 etager kommer til at rumme 157 lejligheder med udsigt til både vand og by. Docks arkitektoniske struktur kommer især til udtryk ved de mange glasaltaner og stålbeklædte facader. I Malmø tales der allerede nu om, at Danmark snart får en endnu bedre udsigt til Sverige.

Sammen med vores kunde LW Sverige AB har vi arbejdet intensivt på projektet. I alt skal næsten 150 ton facadeplader varmforzinkes til Docks-byggeriet. For at levere den optimale løsning til bygherren JM AB har vi også rådgivet om valg og sammensætning af stål til facadeelementerne for optimal korrosionsbeskyttelse og en langtidsholdbar effekt af det flotte look. Projektet bringer alle vores full-service kompetencer i spil, da logistik og pakning er en vigtig del af opgaven. De mange forskellige facadeplader er alle udstyret med et individuelt nummer for korrekt montage, hvilket vi naturligvis tager højde for i processen.

Vi er i fuld gang med Docks-projektet, og turbilerne kører i pendulfart mellem Sölvesborg og Malmø de næste mange måneder. Vi er stolte over at være en del af endnu et markant boligbyggeri, hvor korrosionsbeskyttelsen bidrager til det arkitektoniske udtryk og garanterer stålets bestandighed for eftertiden.

Ellen Nielsen takker af
Alt godt har en ende. Efter mere end 45 år trækker salgsleder Ellen Nielsen sig nu tilbage for at nyde sit otium. Vi vil savne Ellens eminente kundebehandling, og ikke mindst hendes altid positive personlighed. Det er ikke hverdagskost man tilbringer mere end 45 år på én arbejdsplads, men det er tilfældet med Frau Nielsen, som hun tituleres i Tyskland, der har været hendes primære arbejdsområde.

I 1978 blev Ellen ansat i det daværende Herning Galvanisering og efter et lille års tid, blev hun tilknyttet det tyske marked. Egentlig er hun uddannet engelsk korrespondent, men et yderst veludviklet sprogøre, gjorde det tyske til ”kein problem”. Op gennem firserne havde virksomheden en afdeling syd for Berlin med tre salgskonsulenter, og en pæn del af omsætningen kom fra tyske kunder. Dette kulminerede i årene efter murens fald, hvor Tyskland blev ramt af et decideret byggeboom. Der kørte ugentlige turbiler fra Fasterholt til Bremen, Kassel, Osnabrück og Hannover - alt sammen med Frau Nielsens mellemkomst.

Selvom den tyske byggeaktivitet igen blev normaliseret, fortsatte mange tyske virksomheder med at sende deres gods til varmforzinkning i Danmark. Flere store koncerner tilvælger fortsat DOT fremfor lokale leverandører, hvilket i høj grad skyldes Ellen Nielsens store indsats.

Der er sket meget i løbet af Ellens 45 år i Fasterholt, men selvom hendes arbejdsplads har været gennem en rivende udvikling - med ejerskifte, nyt navn og flere opkøb, er hendes fokus og værdier uændrede, fortæller hun.

Der er sket meget gennem årene, men uanset hvor stor man bliver, må man aldrig miste fokus på kunden. Uden kunder er vi ingenting. Den gensidige respekt parterne imellem har jeg altid prioriteret højt. Jeg har været med på en spændende rejse, men nu er det tid til at takke af. Her i marts måned vil jeg besøge mine kunder for at sige farvel og tak for denne gang. Dem vil jeg savne, naturligvis sammen med mine dejlige kollegaer, som jeg værdsætter højt,” siger Ellen Nielsen, som nu ser frem til at forbedre de spanske og italienske gloser og få mere tid til at rejse ud i verden.

Vi takker Ellen for den store indsats og ønsker hende et godt og velfortjent otium

Flotte farver på alle fabrikker
Vi kan nu i endnu højere grad imødekomme den store efterspørgsel på maling. DOT Colors er blevet fuldt implementeret på alle svenske fabrikker, og det udmønter sig i endnu flere kundefordele. Med det nye tiltag, hvor vi maler lokalt på alle DOT-lokationer i Sverige, bliver det endnu mere overskueligt at handle alle former for overfladehandling ét sted. Samtidig højner vi igen serviceniveauet og kommer endnu tættere på kunderne.

Vores vedholdende fokus på vidensdeling og kvalitetssikring har gjort implementeringen af DOT Colors indlysende, da vi allerede har kompetencerne internt. Vi ser frem til at udbygge relationerne til vores store kreds af kunder, nye som gamle, med behov for maling af stål og aluminium.

I alle tre nordiske lande oplever vi en konstant stigende efterspørgsel på maling, pulverlakering og Duplex. Da vi samlede malingsaktiviteterne under DOT Colors-navnet, var det netop for at gøre det nemt og genkendeligt for vores kunder. Du kan kontakte vores dygtige team lige her, hvis vi skal sætte kulør på dit næste projekt.

Vi har taget hul på et forår som byder på masser af fabriksbesøg. Vi byder ofte velkommen til erhvervsskoler, virksomheder og netværksgrupper, som alle gerne vil høre mere om ”vores verden”, og processerne bag overfladebehandling og varmforzinkning. Vi har en klar ambition om at øge kendskabet til vores kompetencer og fortælle historien om DOT som en attraktiv arbejdsplads.

På fabrikken i Sölvesborg bød vi i januar måned velkommen til medlemmerne af Techtank Advanced Engineering Alliance. Erhvervsnetværket arbejder for at styrke den regionale udvikling i Blekinge, og de lokale industrivirksomheder mødte talstærkt op d. 23. januar. Det var en konstruktiv dag med masser af gode input, og der var naturligvis både rundvisning på fabrikken og frokost fra en ægte danske pølsevogn. Altid et populært indslag i det svenske.

Solenergi til Stokke

Vi er i gang med en omfattende klimarejse på tværs af landegrænser. Vores seneste tiltag er netop iværksat i Norge, hvor det er mindre end et år siden, vi fik den første varmforzinkningsfabrik. DOT DuoZink i Stokke ved Sandefjord er blevet godt implementeret i familien, og de mange norske kunder har taget godt imod os. Og nu bliver vi endnu mere attraktive som energibevidst full-service partner. I Norge er man meget opmærksom på at støtte erhvervslivet i arbejdet med den grønne omstilling, og det vil vi hellere end gerne imødekomme.

Fremover vil en del af fabrikkens energiforbrug blive dækket af solenergi.
I forvejen bliver DOT DuoZink forsynet af strøm fra vedvarende energikilder og med det nye solcelleanlæg på fabrikkens tag, kommer vi tættere på målet om at blive selvforsynende. Naturligvis benytter DOT DuoZink også kun low-carbon zink til varmforzinkning, ligesom alle vores andre fabrikker.
Vi krydser fingre for masser af solskin i Stokke.

Mere end halvdelen af vores kunder benytter My DOT til onlinebooking af varmforzinkning, maling og andre former for korrosionsbeskyttelse af stål. Det sætter vi stor pris på, og belønner nu igen de mange trofaste brugere af det digitale kundeunivers.

Alle som kommer op på 60 bookede afhentningsdage i My DOT sikrer sig en flot Morsø Forno Gas Piccolo. En handy gasgrill i et stilrent design, der bliver leveret sammen med et lækkert grillbestik fra WMF (max. 1 sæt pr. kunde, så længe lager haves). Musikken til din barbeque er allerede i hus efter blot 30 afhentningsdage i form af den kompakte udendørshøjttaler Beosound Explore fra B&O.

Fleksibel logistik er en central del af DOT og onlinebooking højner leveringssikkerheden yderligere. Oplev fordelene med My DOT.

Tilmeld dig og din virksomhed lige her.

Zink under pres fra start
Siden 1. januar har zink været et af de industrimetaller som har klaret sig dårligst i markedet. Det skal dog pointeres, at selvom kursfaldet er på næsten 9 procent, holder zink sig stadig indenfor handelsintervallet i de seneste tre kvartaler. Ifølge International Lead and Zinc Study Group sluttede det samlede zinkmarked i et overskud på cirka 204.000 ton i 2023. Flere toneangivende analysehuse forventer at balancen også vil være positiv i 2024, men det afhænger blandt andet af den makroøkonomiske udvikling, orienterer Lars Tragstrup, Vice President i Commodity Sales hos Jyske Bank.

Det aktuelle forsyningsoverskud kan også aflæses på de globale LME-zinklagre, hvor tendensen har været opadgående siden november måned. Lagerbeholdningen befinder sig lige nu på det højeste niveau siden forsommeren 2021, mens det ser anderledes ud for lagerbeholdningen i Kina, som var faldende gennem det meste af 2023. Trods den overordnede økonomiske afmatning, er der stadig efterspørgsel på zink og andre industrimetaller, og det kan konkluderes, at der er stor forskel på udviklingen i henholdsvis Kina og resten af verden.

Der er fortsat stor usikkerhed forbundet med udsigterne for den globale efterspørgsel, da den er afhængig af et genopsving i byggeriet og den industrielle sektor. Det vurderes fra flere sider, at vi skal et godt stykke ind i 2024, og måske endda 2025, før et genopsving for alvor sætter ind. Efter en periode hvor centralbankrenterne kun har bevæget sig opad, har både den europæiske og amerikanske centralbank (ECB og FED) de seneste måneder haft renterne på hold, og der spekuleres heftigt i, hvornår en ny rentenedsættelsescyklus starter. I Jyske bank forventes det at ECB sænker renten på juni-mødet. Hvis renterne igen falder, vil det understøtte efterspørgslen – og dermed priserne senere på året.

Den aktuelle stemning kan også aflæses på den spekulative positionering af de løbende beholdninger på London Metal Exchange. Den seneste opgørelse viser, at de spekulative fonde ligger ”netto short”, og ovenikøbet med de største samlede ”short positioner” siden starten af coronakrisen i 2020. Det betyder, at markedet ikke har den store tiltro til en snarlig vending og dermed højere zinkpriser, påpeger Lars Tragstrup fra Jyske Bank.

DOT A/S
Grønlundvej 81-83
7330 Brande
Denmark
Linkedin

Email Marketing by ActiveCampaign