Share
Forhåndsvisning
Åbningstider Julen 2021, Bordtennis på Julemærkehjemmet
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Har du problemer med at læse nyhedsbrevet? Læs det i din browser
Sådan undgår du hvidrust
Så er det igen den tid på året. Og det er ikke julen, vi hentyder til, men derimod hvidrust-sæsonen. I vintermånederne øges risikoen for hvidrust markant. Især ny-forzinkede overflader - udsat for regn eller kondens - er særlig modtagelige for hvidrust. Stables emnerne tæt uden mulighed for tørring, stiger risikoen for et angreb yderligere. Hvidrust har sjældent betydning for korrosionsbeskyttelsens levetid, men visuelt ser det ofte voldsomt ud.

Med få simple råd er det muligt helt at undgå hvidrust – eller fjerne det, hvis skaden er sket. Sammen med Nordic Galvanizers giver vi her fem gode råd.

V
ær opmærksom på at ny-forzinkede overflader ikke er eksponeret for regnvand eller kondens.

Ved udendørs opbevaring bør emnerne stables med hældning, så vandet nemt kan løbe af.

Husk fri lufttilgang til alle flader, så der ikke opstår spalter mellem emnerne.

Er overfladen angrebet af hvidrust kan det typisk fjernes ved mekanisk eller kemisk behandling.

En mild citron-/eddikesyreopløsning kan benyttes til afvaskning. Benyt en rustfri børste eller grydesvamp - og skyl derefter grundigt.

Glade børn på Julemærkehjemmet
Spændingen var stor, da DOT-lastbilen rullede ind på parkeringspladsen hos Julemærkehjemmet i Hobro. Med på traileren var vores specialfremstillede My DOT-bordtennisbord fra årets HI-messe, som vi efterfølgende valgte at donere til Julemærkefonden. På den måde kunne det bringe glæde hos andre i årene fremover. En flok forventningsfulde børn så til, mens bordtennisbordet blev hejst på plads ved multibanen en solbeskinnet efterårstirsdag. Og stor var glæden, da de første bolde røg over nettet i en omgang ”rundt om bordet”.

De danske Julemærkehjem har hjulpet tusindvis af udsatte børn gennem årene. Den indsats vil DOT gerne anerkende. Og donationen gør en forskel, understreger konstitueret forstander for Julemærkehjemmet i Hobro, Lene Gamrath.

”Rigtig meget endda. Vi er afhængige af den type donationer, og børnene bliver altid voldsomt glade. Bordtennisbordet bliver en fast del af de aktiviteter, vi kan tilbyde i frikvartererne og fritiden. Vi er lykkelige hver gang, nogen tænker på os, da vi får et minimum af offentlige midler. Vi kan ikke eksistere eller fortsætte vores arbejde for udsatte børn uden donationer. Derfor er det ekstra skønt, når vi får en uventet gave som bordet fra DOT”, siger Lene Gamrath.

Julemærkefonden har kæmpet for børns trivsel i over 100 år. Blot 2,8 procent af driften til Julemærkehjemmene kommer gennem offentlig støtte og et tilskud fra tips- og lottomidlerne. Indsatsen for børnenes trivsel er kun mulig takket være købere af Julemærket samt gaver og donationer fra blandt andet virksomheder, fonde og privatpersoner.

Hos DOT er vi kun glade for at vores galvaniserede og malede bordtennisbord har fået et nyt hjem i den friske luft ved Mariagerfjord. Til glæde for masser af friske børn.

Smedelærlinge fik inspiration
Fremtidens klejnsmede uddannes blandt andet på HEG - Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser. Her i efteråret havde DOT i Fasterholt besøg af ti smedelærlinge, som er i gang med sidste trin af uddannelsen. Spørgelysten og interessen for overfladebehandling var overvældende, og det er der ifølge faglærer på HEG, Karsten Urbrand Nielsen, flere gode grunde til. Han betoner især vigtigheden af, at lærlingene får et indblik i processerne fra begyndelsen af deres arbejdsliv.

”Det betyder rigtig meget for dem. Alt det en klejnsmed beskæftiger sig med skal have en eller anden form for efterbehandling. Der er specifikke krav til konstruktionsudformning og gennemløbshuller, som skal overholdes. Det er lærlingene allerede opmærksomme på. Derfor suger de ekstra meget til sig, når vi er på virksomhedsbesøg. På skolen forbereder vi dem, men det er ude på deres fremtidige arbejdspladser, det virkelig gælder. De skal træffe valg hver dag inden de sender en konstruktion afsted til varmforzinkning. Et besøg hos DOT favner både teori og praksis. Lærlingene har altid en super god dag, og vi er glade for at DOT tager sig tid”, siger Karsten Urbrand Nielsen.

Selvfølgelig har vi tid til fremtidens klejnsmede. Døren står altid åben hos DOT – både for erhvervsskoler og virksomheder med interesse for overfladebehandling. Kontakt os her, hvis du vil høre nærmere om besøgsmulighederne på vores fabrikker.

Sikke en messe

Tak for sidst. Det var en kæmpe fornøjelse at deltage på HI-messen igen. Der var nærmest landskampsstemning alle tre dage, og det var tydeligt, at både udstillere og gæster havde glædet sig til at komme ud. Som altid fik vi masser af inspiration med hjem, og vi takker alle som besøgte vores stand.

Vores galvaniserede og malede My DOT-bordtennisbord var et stort trækplaster, og det bringer nu glæde hos 48 børn og unge på Julemærkehjemmet i Hobro. De fleste bemærkede nok også vores fjernstyrede truck, som kørte rundt med forfriskninger til de mange gæster i messehallerne. Et stort hit. Vinderne i vores messekonkurrence blev Karsten Grønning fra PipeCon, og Søren Thomsen fra KSN Industri. De har fået overrakt præmierne, som var henholdsvis et rejsegavekort og et el-løbehjul. Tillykke til jer begge.

Møllen drejer igen

Vedvarende energikilder er et fokuspunkt på alle DOT-fabrikker i Danmark og Sverige. Som ISO14001-certificeret virksomhed er vi forpligtet til at tænke bæredygtighed ind i vores strategi og handle derefter. Det gør vi med glæde. Vi vil være på forkant med den grønne omstilling og cementere vores status som Nordens førende leverandør af overfladebehandling - med miljøet i fokus.

Vindenergi er en vigtig del af forsyningen til DOT i Vildbjerg. Vores Vestas-vindmølle leverer 75 procent af al strøm til fabrikken, og møllen står i landskabet som et altid synligt pejlemærke for vores bæredygtige ambitioner. Tidligere i år havarerede vindmøllen ganske uventet. Derfor var det en stor dag, da den igen var fuldt funktionsdygtig. Den 2 megawatt store nacelle blev hejst på plads i oktober måned og vingerne monteret et par dage senere. Grunden til den lille forsinkelse af vingemonteringen var i øvrigt at det blæste for meget! Det tager vi som et godt tegn. Møllen drejer igen som aldrig før og leverer masser af vedvarende grøn energi til fabrikken i Vildbjerg.

Valgbussen kom forbi

Som optakt til efterårets kommunalvalg kørte valgbussen fra Dansk Industri landet rundt med lokale byrådskandidater. Initiativet var iværksat for at de kommende kommunalpolitikere kunne danne sig et indtryk af danske virksomheders aktuelle udfordringer. Tidligt om morgenen d. 28. oktober gik turen forbi DOT-fabrikken i Fasterholt. 23 lokale kandidater steg ud af valgbussen, og det blev både til rundvisning og en konstruktiv dialog om, hvad DOT har af ønsker til et godt lokalt erhvervsklima.

Vi fortalte blandt andet om vores indsats for social integration af udenlandsk arbejdskraft. Vi prioriterer højt at alle medarbejdere taler og forstår dansk. Derfor har vi iværksat en målrettet uddannelsesindsats, så alle vores udenlandske medarbejdere kommer på danskkursus. En del af undervisningen foregår i arbejdstiden og arrangeres i samarbejde med den lokale sprogskole.

Hos DOT sætter vi fokus på hele mennesker. Mange af vores udenlandske kolleger stifter familie og bosætter sig i Danmark permanent. Forstår og taler man sproget, følger det sociale engagement med - både på og uden for arbejdspladsen.

Vi har behov for udenlandsk arbejdskraft, og vi ønsker at politikerne giver os de bedst mulige forudsætninger for at tiltrække og fastholde dygtige medarbejdere. Til gavn for lokalområdet og dansk industri.

Julen nærmer sig! Her er åbningstiderne.

Tiden flyver og snart er det jul igen. Der er altid mange gøremål i december måned. Gaverne skal købes, træet pyntes og maden tilberedes. Planlægning er ekstra vigtig i julemåneden. Vi skulle jo gerne nå det hele inden juleaften. Hos DOT vil vi gerne hjælpe med at gøre december mindre hektisk. Derfor kan du allerede nu læse om vores indleveringsfrister og åbningstider i julen 2021.

Glædelig jul fra DOT til alle jer.

Zink når nye rekordhøjder
På mindre end to uger i oktober eksploderede markedet og zinkprisen ramte det højeste niveau i 14 år. Stigningen var på næsten 30 procent og sendte prisen op på 3.944 US dollar pr. metric ton. Markedet vendte dog hurtigt på en tallerken og siden da, har kursen placeret sig omkring 3.200. De fleste industrimetaller har været understøttet af de massivt stigende energipriser. Stigningerne på kul og naturgas, som er vigtige for produktion af blandt andet zink, har i efteråret ramt de højeste niveauer nogensinde, orienterer Lars Tragstrup, Senior Sales Manager i Commodity Sales hos Jyske Bank.

Det massive prishop i oktober var en konsekvens af, at Nyrstar, en global producent og smelter af zink, annoncerede en produktionsreduktion på op mod 50 procent på de tre europæiske smeltefaciliteter. Beslutningen var direkte afledt af de ekstreme prisstigninger på energi, herunder de europæiske naturgaspriser. Nyheden kom som en kæmpe overraskelse i markedet, som på daværende tidspunkt ellers var på vej i balance og endda et muligt forsyningsoverskud. Kina er også massivt påvirket af energiprisernes himmelflugt, og landet har igen skruet op for kulproduktionen. Det har nu resulteret i et kraftigt fald i kulpriserne, hvilket omvendt har hjulpet med at tage toppen af metalkurserne.

På den korte- og mellemlange bane vil zinkmarkedet fortsat være følsomt over for udviklingen i de globale energipriser. Naturgaslagrene i Europa ligger langt under normalen, og det er dårlig timing i forhold til årstiden. Får Europa ikke godkendt en aftale med Rusland om naturgasforsyninger via Nord Stream 2, er der en regulær risiko for at lagrene løber tør. Især i tilfælde af en kold vinter. Det vil kunne udløse deciderede produktionsstop og rationeringer på energiforsyningen, som flere kinesiske regioner har oplevet, beretter Lars Tragstrup.

Han understreger afslutningsvis, at ny mineproduktionskapacitet på 500 ton er på vej til næste år. Kombineret med øget smeltekapacitet på den anden side af vinteren, er der en generel forventning om at markedet går mod overskud. Det vil dæmpe den prisfest zink har oplevet. Det er en reel mulighed at zinkprisen i første halvår af 2022 vil kunne falde ned under 3.000 US dollar pr. metric ton, vurderer Lars Tragstrup, Senior Sales Manager i Commodity Sales hos Jyske Bank.

DOT A/S
Grønlundvej 81-83
7330 Brande
Denmark

Email Marketing by ActiveCampaign